Remove shells from shrimp and remove entrails and eyes from squid. Wash and peel the vegetables.
Очистите креветки от панцирей, а кальмары от внутренностей и глаз. Помойте и очистите овощи.
Finely chop the bacon. Cut all vegetables into small cubes. Chop the garlic.
Мелко нарежьте бекон. Все овощи нарежьте мелкими кубиками. Чеснок измельчите.
Melt the butter in a frying pan and place the bacon on it. Over medium heat, render as much fat as possible from the bacon. Remove the bacon and half the oil from the pan into a separate container.
На сковороде растопите сливочное масло и выложите на него бекон. На среднем нагреве вытопите из бекона максимальное количество жира. Снимите бекон и половину масла со сковороды в отдельную емкость.
In the same pan, fry the seafood, increasing the heat. When the shrimp turn red, add white wine and let it evaporate. Remove the seafood with all its juices from the pan into a separate container.
В этой же сковороде обжарьте морепродукты, увеличив нагрев. Когда креветки поменяют цвет на красный, влейте белое вино и дайте ему выпариться. Снимите морепродукты со всеми соками со сковороды в отдельную емкость.
Place a thick-bottomed pan on heat along with the butter. Place the red and yellow peppers in the pan. Fry the vegetables until lightly golden, then remove the peppers for the seafood.
Кастрюлю с толстым дном поставьте на нагрев вместе со сливочным маслом. Выложите в кастрюлю красный и желтый перец. Поджаривайте овощи до приобретения легкого золотистого цвета, затем снимите перцы к морепродуктам.
Add the remaining bacon butter, potatoes, onions and carrots to the pan. Fry lightly, add rendered bacon fat and curry paste. Reduce heat to medium and stir in spices.
В кастрюлю введите оставшееся от бекона масло, картофель, лук и морковь. Обжарьте слегка, добавьте вытопленный жир из бекона и карри-пасту. Уменьшите нагрев до среднего и, помешивая, распределите специи.
As soon as the vegetables are slightly fried, add all the water and simmer over medium heat until the potatoes and carrots are cooked. Next, add cream, tomatoes and continue simmering for another 10-15 minutes. Using a blender, lightly puree the vegetables in the pan.
Как только овощи слегка прижарятся, введите всю воду и томите на среднем огне до готовности картофеля и моркови. Далее введите сливки, томаты и продолжите томление еще 10-15 минут. Блендером слегка перетрите овощи в кастрюле.
Next, add the chopped seafood and peppers to the soup. Season the soup to taste with salt, Tabasco sauce and Worcestershire sauce. If desired, you can simmer the soup at a low simmer until it reaches the desired thickness.
Далее в суп следует вернуть нарезанные морепродукты и перцы. Доведите суп по вкусу солью, соусом табаско и вустерским соусом. По желанию при слабом кипении можно выпарить суп до желаемой густоты.