Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Boil the shrimp. Bring salted water to a boil, add frozen shrimp and cook for literally 3-4 minutes. You can add Italian herbs or bay leaves to the water for flavor. Then add cold water to cool the shrimp and make them easier to peel.
Сварите креветки. Доведите подсоленную воду до кипения, отправьте туда замороженные креветки и варите буквально 3-4 минуты. Можно в воду добавить итальянские травы или лавровый лист для аромата. Затем залейте холодной водой, чтобы креветки остыли и их было легче очищать.
Separate the salad into separate leaves. Tear the green part of the leaves into small pieces. The tougher part needs to be cut.
Салат разберите на отдельные листочки. Порвите зеленую часть листочков на небольшие куски. Более жесткую часть нужно нарезать.
Wash the tomatoes, cut each into 4 parts.
Помидоры помойте, разрежьте каждый на 4 части.
Serve the salad immediately in bowls. Place lettuce leaves in the first layer and pour over the sauce. Place tomatoes around the edges in a circle. Place shrimp in a circle on top of the salad in the middle. Grate the cheese directly over the salad.
Сервируйте салат сразу в тарелках. Первым слоем выкладываем листья салата и полейте соусом. По краям по кругу выложите помидоры. Посередине сверху салата по кругу выложите креветки. Натрите сыр на терке прямо над салатом.
Make bread croutons using a toaster. Then chop them and add to the salad.
Приготовьте из хлеба сухарики с помощью тостера. Затем нарежьте их и добавьте в салат.
Place the sauce only inside on the leaves so that the plate remains without sauce when serving; after serving, everyone will mix the salad themselves. Add the croutons just before serving, while still warm, so they will be crispy and not soggy.
Размещайте соус только внутри на листьях, чтобы тарелка при подаче оставалась без соуса, после подачи каждый перемешает салат сам. Сухарики добавьте перед самой подачей на стол, еще теплыми, так они будут хрустящими и не влажными.