Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Thaw and clean the fish: cut off the head, gut the insides. It is advisable to remove the film from the abdomen. Cut the mackerel into pieces. Rinse the fish well under running water.
Разморозьте и почистите рыбу: отрежьте голову, внутренности выпотрошите. Желательно удалить пленку из брюшка. Нарежьте скумбрию кусочками. Хорошо промойте рыбу под проточной водой.
Add khmeli-suneli, Adyghe seasoning, black pepper, red pepper, salt and soy sauce to the chopped fish. Gently and gently stir the fish. Place in the refrigerator to marinate for an hour.
В нарезанную рыбу добавьте хмели-сунели, адыгейскую приправу, черный перец, красный перец, соль и соевый соус. Нежно и аккуратно перемешайте рыбку. Поставьте в холодильник мариноваться на час.
Carefully thread the pieces of chopped fish onto skewers and cook over burnt coals for about 10-15 minutes on each side, turning the skewers from time to time.
Аккуратно нанижите кусочки нарезанной рыбки на шампуры и готовьте над прогоревшими углями около 10-15 минут с каждой стороны, время от времени поворачивая шампуры.
Serve the fish with sliced lemon.
Подавайте рыбу с нарезанным лимончиком.