Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Mix peeled garlic, bread, chicken fillet and 100 ml of milk in a blender until smooth. Add salt and spices to taste, stir.
Очищенный чеснок, хлеб, куриное филе и 100 мл молока смешайте в блендере до однородности. Добавьте соль и специи по вкусу, перемешайте.
Roll the minced meat into balls and lightly fry them in a frying pan. To prevent the minced meat from sticking to your palms, roll the balls with your hands dipped in cold water.
Скатайте из фарша шарики и слегка обжарьте их на сковороде. Чтобы фарш не прилипал к ладоням, катайте шарики руками, смоченными в холодной воде.
Prepare the filling. Mix 200 ml of milk with sour cream.
Приготовьте заливку. Смешайте 200 мл молока со сметаной.
Place the fried balls in a baking dish, pour in milk and sour cream and, if desired, sprinkle cheese on top.
Выложите обжаренные шарики в форму для запекания, залейте молоком со сметаной и, при желании, посыпьте сверху сыром.
Bake in the oven at 220°C for 20-25 minutes.
Запекайте в духовке при 220 °С в течение 20-25 минут.
Serve chicken balls with vegetable side dishes and salads.
Подавайте куриные шарики с овощными гарнирами и салатами.