Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Boil the potatoes in salted water, cool and peel. Small potatoes are suitable; large ones are best cut in half. You can put a strip of cheese between the halves, leaving the small ones as is.
Отварите картофель в подсоленной воде, охладите и очистите. Подойдут мелкие картофелины, крупные лучше разрезать пополам. Между половинками можно положить полоску сыра, мелкие оставить, как есть.
Wrap one or two strips of bacon around each potato and secure them with a toothpick to prevent them from unraveling. Peel the garlic, chop it and place it on top.
Обмотайте каждую картофелину одной или двумя полосками бекона, заколите их зубочисткой, чтобы не разворачивались. Чеснок очистите, измельчите и выложите сверху.
Transfer the potatoes to a baking tray lined with baking paper. Bake at 200°C until the bacon is browned, 15-20 minutes.
Переложите картофель на противень, застеленный бумагой для выпечки. Запекайте при 200 °С до подрумянивания бекона в течение 15-20 минут.
Serve with fresh vegetable salad.
Подавайте с салатом из свежих овощей.