Wash and peel the potatoes. Rinse the greens and dry with a paper towel. Peel the garlic clove.
Помойте и почистите картофель. Зелень ополосните и просушите бумажным полотенцем. Очистите зубчик чеснока.
Cut the potatoes into 5 mm thick cubes.
Нарежьте картофель брусочками толщиной 5 мм.
Heat vegetable oil in a ladle or small saucepan.
Разогрейте в ковшике или небольшой кастрюле растительное масло.
Fry the potatoes in oil for 5 minutes until tender. It is best to use a special frying basket for these purposes, which is immersed in boiling oil. If there is no such basket, then in order to remove the potatoes, you can use a regular slotted spoon.
Обжаривайте картофель в масле в течение 5 минут до готовности. Лучше всего для этих целей использовать специальную фритюрную корзину, которая погружается в кипящее масло. Если такой корзинки нет, то для того, чтобы достать картофель, можно воспользоваться обычной шумовкой.
Remove the finished potatoes and place on paper towels to remove excess oil. Sprinkle the fries with salt.
Готовый картофель достаньте и выложите на бумажные полотенца, чтобы удалить излишки масла. Посыпьте картофель фри солью.
Prepare sour cream and garlic sauce. To do this, combine sour cream, chopped dill and crushed garlic in a bowl.
Приготовьте сметанно-чесночный соус. Для этого в миске соедините сметану, рубленый укроп и давленый чеснок.