Clean the fish from scales and entrails.
Очистите рыбу от чешуи и внутренностей.
Make fairly deep cuts on the fish (almost to the main bone) in increments of about 1.5 cm. Oil gets into these cuts, thanks to which the bones become soft when baked.
Сделайте на рыбе довольно глубокие надрезы (практически до основной кости) с шагом около 1.5 см. В эти надрезы попадает масло, благодаря которому при запекании косточки становятся мягкими.
Mix the oil with fish seasoning and brush the carp with it.
Смешайте масло с приправой для рыбы, смажьте им карпа.
Place lemon slices and herbs inside. Place in an oven preheated to 180°C for 45 minutes.
Внутрь положите дольки лимона и зелень. Поставьте в разогретую до 180°C духовку на 45 минут.
Serve the carp hot, garnished with herbs and lemon slices.
Подавайте карпа горячим, украсив зеленью и дольками лимона.