Wash the tomatoes and basil leaves. Dry them thoroughly.
Промойте томаты и листья базилика. Хорошенько обсушите их.
Prepare a large salad plate. Cut the tomatoes and mozzarella into slices, 1 cm thick. Place them on a plate, stacking them one at a time, on top of each other.
Подготовьте большую тарелку для салата. Нарежьте помидоры и моцареллу на кружочки, толщиной в 1 см. Выложите их на тарелку, налаживая их по очереди, друг на друга.
Season the tomatoes and mozzarella. Drizzle them with olive oil and garnish the salad with basil leaves for each pair of cheese and tomato.
Приправьте томаты и моцареллу. Полейте их оливковым маслом и украсьте салат листиками базилика на каждую пару сыра и помидора.
You can serve caprese as an appetizer or as a salad. Depending on how you arrange the ingredients on the plate.
Вы можете подать капрезе в виде закуски или в виде салата. В зависимости, как вы разложите ингредиенты на тарелке.