Wash all vegetables and meat. Strip the meat of your choice from films and tendons (if any). Cut the meat across the grain into cubes 1 cm thick and 3-4 cm long, the onion into half rings, and all other vegetables into strips.
Помойте все овощи, мясо. Зачистите выбранное Вами мясо от пленок и сухожилий (в случае наличия). Нарежьте мясо поперек волокон брусочками толщиной 1 см и длиной 3-4 см, лук полукольцами, а все остальные овощи соломкой.
Heat a frying pan over medium heat and add 2 tbsp. l. vegetable oil into a heated bowl. Fry the chopped meat over high heat until golden brown. Then pour 200 ml into the frying pan, bring to a boil and simmer the meat over low heat for 10-15 minutes.
На огне немного сильнее среднего разогрейте сковороду, налейте 2 ст. л. растительного масла в разогретую посуду. Обжарьте нарезанное мясо на сильном огне до румяной корочки. Затем налейте 200 мл в сковороду, доведите до кипения и тушите мясо на слабом огне 10-15 минут.
Heat another pan with 2 tbsp. vegetable oil and fry the onion until transparent over medium heat. Add carrots, bell peppers and pickles cut into strips to the onion. Mix all the vegetables and fry over medium heat.
Разогрейте другую сковороду с 2-мя ст.л. растительного масла и обжарьте лук до прозрачности на среднем огне. К луку добавьте нарезанные соломкой морковь, болгарский перец и соленые огурцы. Перемешайте все овощи и обжаривайте также на среднем огне.
Add tomato paste to the stewed vegetables, mix everything carefully and simmer for about 5 minutes over medium heat. Instead of tomatoes, you can use chopped (after scalding and removing the skin) or grated tomatoes.
К тушенным овощам добавьте томатную пасту, перемешайте все аккуратно и тушите примерно 5 минут на среднем огне. Вместо томата можете использовать нарезанные (предварительно ошпарив и сняв кожицу) или потертые помидоры.
Transfer the stewed prepared vegetables into the frying pan with the meat, add spices (salt, ground black pepper), bay leaf. Then pour 100 ml of water (or broth) into the mixture of meat and vegetables, stir and continue to simmer everything for about 30-40 minutes over low heat.
Переложите тушеные готовые овощи в сковороду с мясом, добавьте специи (соль, черный молотый перец), лавровый лист. После чего в смесь мяса с овощами налейте 100 мл воды (или бульона), перемешайте и продолжайте тушить все примерно 30-40 минут на слабом огне.
Remove the bay leaf, finely chopped herbs and garlic from the pan with stewed meat and vegetables. Mix everything again, turn off the heat and leave to infuse under the lid.
Из сковороды с тушеными мясом и овощами уберите лавровый лист, мелко нарезанные зелень и чеснок. Еще раз все перемешайте, выключите огонь и оставьте под крышкой настаиваться.
Serve the basics hot, arranged on plates and sprinkled with chopped herbs, and for those who like a spicy sensation, you can add a little more finely chopped garlic to the greens. As a side dish, you can serve fried potatoes and rice.
Подавайте азу в горячем виде, разложив по тарелкам и посыпав нарубленной зеленью, а для любителей острых ощущений можно к зелени добавить еще немного мелко нарезанного чеснока. В качестве гарнира к азу можете подать жареный картофель, рис.