Before cooking, scorch the duck carcass over the fire using dry alcohol and soak thoroughly in water. Remove the sebaceous glands from the back - they give an unpleasant aftertaste to the finished dish. Wash and peel the potatoes.
Тушку утку перед приготовлением опалите над огнем, используя для этого сухой спирт, и тщательно вымочите в воде. Удалите сальные железы со спинки – они дают неприятный привкус в готовом блюде. Картофель помойте и очистите от кожуры.
Chop the duck in portions, but not very finely. Make each piece weigh about 100 g, which is approximately the size of a woman’s palm. Do not remove the meat from the bones; in the finished dish, the bones are easy to remove, and the basics will be more rich and aromatic.
Утку нарубите порционно, но не очень мелко. Каждый кусочек сделайте весом около 100 г, это примерно соответствует размеру женской ладони. Не снимайте мясо с костей, в готовом блюде кости легко удалить, а азу получится более наваристым и ароматным.
Fry the duck pieces in ghee in a frying pan until a light crust forms. Cut the onion into thin half rings and place on the bottom of the pan, place the fried pieces of meat on top.
Обжарьте кусочки утки на топленом масле на сковороде до образования легкой корочки. Нарежьте лук тонкими полукольцами и выложите на дно кастрюли, сверху уложите обжаренные кусочки мяса.
Cut the potatoes fairly large, each potato into 2-4 pieces and place in a saucepan. Remove the core from the apples and cut them, like potatoes, coarsely into 2 or 3 parts. Place the apples in the top layer and fill everything with water to the level of the potatoes or 1-2 fingers/1-2 cm below.
Картофель нарежьте достаточно крупно, каждую картофелину на 2-4 части и выложите в кастрюлю. У яблок удалите сердцевину и нарежьте их, как и картофель, крупно – на 2 или 3 части. Уложите яблоки верхним слоем и залейте все водой до уровня картофеля или ниже на 1-2 пальца/1-2 см.
Add salt, pepper and chopped cilantro to the pan. Simmer for 60 minutes over very low heat. Before serving, easily remove large bones.
Добавьте в кастрюлю соль, перец и рубленную зелень кинзы. Тушите 60 минут на очень тихом огне. Перед подачей на стол легко удалите крупные кости.
Serve the basics hot with chopped herbs and vegetables.
Подавайте азу к столу горячим с рубленой зеленью и овощами.