Wash the eggplant, tomatoes, basil. Cut the eggplant into slices, add salt and leave to release excess liquid.
Помойте баклажан, помидоры, базилик. Нарежьте баклажан кружочками, посолите и оставьте, чтобы выделилась лишняя жидкость.
Fry the eggplant rings in a frying pan over medium heat until golden brown. Cut the tomatoes and Mozzarella cheese into slices (circles approximately 5 mm thick).
Обжарьте колечки баклажана на сковороде на среднем огне до румяной корочки. Нарежьте помидоры и сыр Моцарелла ломтиками (кружочками толщиной примерно 5 мм).
Prepare the dressing by mixing wine vinegar, mustard and olive oil in a separate bowl (plate, bowl). Whisk the liquid ingredients until smooth and emulsified.
Приготовьте заправку, смешав в отдельной посуде (тарелке, миске) винный уксус, горчицу и оливковое масло. Взбейте до однородной эмульсии жидкие ингредиенты.
Alternating the ingredients: eggplant, tomato, Mozzarella cheese, basil leaf, place them on a serving plate until the ingredients prepared for the salad are gone. Before serving, drizzle with the prepared dressing and top with balsamic.
Чередуя составляющие ингредиенты: баклажан, помидор, сыр Моцарелла, листик базилика, выложите их на сервировочное блюдо, пока не закончатся подготовленные для салата продукты. Перед подачей к столу полейте подготовленной заправкой, а сверху полейте бальзамиком.
For an unusual presentation, the salad ingredients can be laid out in a “tower”.
Для необычной подачи ингредиенты салата можно выложить «башенкой».