Thaw the fish, remove the entrails and heads, and wash. Peel and wash the onion and garlic. Wash the parsley as well.
Рыбу разморозьте, удалите внутренности и головы, помойте. Лук и чеснок очистите и помойте. Петрушку также помойте.
For the marinade, chop the greens. Add grated garlic, juice of half a lemon, lemon zest and vegetable oil. Mix well. Make several cuts on both sides of the fish for better marinating. Rub the mackerel with the marinade and leave for at least 3 hours, or better yet, overnight under film in the refrigerator.
Для маринада зелень измельчите. Добавьте тертый чеснок, сок половины лимона, цедру лимона и растительное масло. Хорошо перемешайте. На рыбе сделайте по несколько надрезов в обеих сторон для лучшего маринования. Оботрите скумбрию маринадом и оставьте минимум на 3 часа, а лучше – на ночь под пленкой в холодильнике.
Shortly before the end of marinating, preheat the oven to 200 degrees. Cut the onion into half rings, add a little salt, mash, then mix with the remaining marinade and place on a baking sheet. Place the mackerel on top of the onion “pillow”.
Незадолго до окончания маринования разогрейте духовку до 200 градусов. Лук нарежьте полукольцами, добавьте немного соли, перемните, затем перемешайте с остатками маринада и выложите на противень. Сверху на луковую «подушку» уложите скумбрию.
Insert lemon slices into the slits on the mackerel carcass. Place the fish in a hot oven to bake for 30 minutes at 200 degrees.
В разрезы на тушке скумбрии вставьте дольки лимона. Отправьте рыбу в горячую духовку запекаться на 30 минут при температуре 200 градусов.
Place fish on a large platter. Add parsley sprigs and lemon slices. Chop vegetables or serve salad with fish.
Выложите рыбу на большое блюдо. Положите веточки петрушки, дольки лимона. Сделайте нарезку овощей или подайте к рыбе салат.