Sort and wash the blueberries. Prepare 6 dessert molds.
Чернику переберите и помойте. Подготовьте 6 формочек для десерта.
To swell the gelatin, soak it in water for 15-20 minutes. Pour blueberries into a deep container, add cream, sugar and beat with a blender until smooth. Squeeze the gelatin as much as possible from the water and add to the blueberry mass and mix.
Для набухания желатина замочите его в воде на 15-20 минут. Чернику высыпьте в глубокую емкость, добавьте сливки, сахар и взбейте блендером до однородной массы. Желатин максимально отожмите от воды и добавьте к черничной массе и перемешайте.
Mix cottage cheese with honey. Place a small layer of cottage cheese in each mold and fill with creamy blueberry mixture. Place the dessert in the refrigerator until thickened.
Смешайте творог с медом. В каждую формочку выкладывайте небольшой слой творога и заливайте сливочно-черничной массой. Поставьте десерт в холодильник до загустения.
Before serving, sprinkle the dessert with chopped pistachios.
Перед подачей посыпьте десерт рублеными фисташками.