Prepare a wide saucepan or frying pan. Wash vegetables and herbs, peel onions and garlic. Remove the skin from the tomato, to do this, make a couple of cuts in the place of the stalk and dip the tomato first in boiling water for 1-1.5 minutes, and then in cold water. This will allow the tomato skin to come off easily.
Приготовьте широкую кастрюлю, сковороду. Помойте овощи и зелень, почистите лук и чеснок. Снимите с помидор кожицу, для этого сделайте пару надрезов в месте плодоножки и опустите помидор сначала в кипяток на 1-1,5 минуты, а потом в холодную воду. Благодаря этому помидорная кожица снимется легко.
Pour water into a wide, large saucepan, salt it, bring the water to a boil and put the spaghetti in it, cook the pasta for 8-10 minutes. Adjust your steps and cooking time according to the package instructions.
Налейте в широкую большую кастрюлю воду, подсолите ее, доведите воду до кипения и опустите в нее спагетти, варите пасту 8-10 минут. Скорректируйте свои действия и время варки согласно инструкции на упаковке.
Cut the eggplants into strips, add salt to them in a separate bowl and leave for 20-30 minutes.
Нарежьте баклажаны соломкой, присолите их в отдельной миске и оставьте на 20-30 минут.
Cut the tomatoes without skin into cubes. Cut the onion into small cubes or quarter rings. Finely chop the garlic or pass the cloves through a garlic press.
Порежьте помидоры без кожицы кубиками. Лук порежьте мелкими кубиками или четверть кольцами. Чеснок мелко порубите или пропустите зубцы через чеснокодавку.
Heat the oil in a frying pan, set the heat to medium, add the onion, add salt and fry it until golden brown. Add tomatoes, salt, sugar to taste, stir and add the whole hot pepper (no need to chop the pepper). Bring to a boil, reduce heat and simmer for 10 minutes, stirring gently.
Разогрейте масло в сковороде, установите средний огонь, выложите лук, присолите и обжарьте его до золотистого цвета. Добавьте помидоры, соль, сахар по вкусу, перемешайте и добавьте жгучий перец целиком (крошить перец не нужно). Доведите до кипения, уменьшите огонь и 10 минут тушите осторожно перемешивая.
Chop the basil greens. Separate one third of the greens, combine with the sauce in a frying pan and simmer for another 5-7 minutes. Adjust the sauce to the final desired taste with salt and sugar. Remove the hot pepper from the sauce; it is no longer needed.
Порубите зелень базилика. Отделите одну треть зелени, соедините с соусом на сковороде и тушите еще 5-7 минут. Доведите соус до окончательного требуемого вкуса с помощью соли и сахара. Вытащите жгучий перец из соуса, он больше не нужен.
Combine eggplants with tomato sauce, stir and heat the resulting mixture for 2-3 minutes. Add garlic and remaining basil. Stir. Combine cooked spaghetti with tomato sauce and serve the dish.
Соедините баклажаны с томатным соусом, перемешайте и прогрейте полученную смесь 2-3 минуты. Добавьте чеснок и оставшуюся часть зелени базилика. Перемешайте. Соедините сваренные спагетти с томатным соусом и подавайте блюдо к столу.
Place the spaghetti on a serving plate, folding the pasta nicely into a nest shape. A fork will help with this. Sprinkle with grated cheese and add a couple of fresh basil leaves.
Выложите спагетти на порционную тарелку красиво свернув пасту в форме гнезда. В этом поможет вилка. Посыпьте тертым сыром и положите пару листиков свежего базилика.