Squeeze the juice from the lemon into a separate bowl. Clean the halibut fillet from bones and scales and cut into large pieces. Prepare a baking dish. Preheat the oven to 200 degrees. Divide the egg into white and yolk, remove the white.
Выжмите сок из лимона в отдельную миску. Филе палтуса очистите от костей и чешуи, нарежьте на крупные кусочки. Подготовьте форму для выпекания. Разогрейте духовку до 200 градусов. Разделите Яйцо на белок и желток, белок уберите.
Pour the oil into the lemon juice, then add salt and herbes de Provence, then pour in the egg yolk, then add the mustard and stir.
К соку лимона вылейте масло, затем добавьте соль и прованские травы, затем влейте яичный желток, а затем добавьте горчицу и перемешайте.
Add the halibut fillet to the resulting sauce and stir so that the sauce covers all the pieces, then leave for 15-20 minutes to marinate.
Добавьте к получившемуся соусу филе палтуса и перемешайте, чтобы соус покрывал все кусочки, после оставьте на 15-20 минут для маринования.
Place the fillet in the sauce in the prepared baking dish and season with the remaining sauce, then place in the preheated oven for half an hour, periodically checking the dish for doneness.
В подготовленную форму для выпекания положите филе в соусе и заправьте оставшимся соусом, после чего отправьте в разогретую духовку на полчаса, периодически проверяя блюдо на готовность.
Remove the dish from the oven, let cool for about 10 minutes, then place on serving plates and serve.
Вытащите блюдо из духовки, дайте остыть примерно 10 минут, затем выложите на порционные тарелки и подавайте к столу.
Garnish the resulting dish with fresh herbs, such as dill or cilantro.
Украсьте получившееся блюдо свежей зеленью, например, укропом или кинзой.