Knead the dough to a homogeneous, smooth consistency by mixing the sifted flour with salt and baking powder, adding melted butter, milk and egg. Place the dough in the refrigerator for 30 minutes to rest. Wash and sort the currants.
Замесите тесто до однородной, гладкой консистенции, смешав просеянную муку с солью и разрыхлителем, добавив растопленное масло, молоко и яйцо. Тесто уберите в холодильник на 30 минут чтобы оно отдохнуло. Смородину промойте и переберите.
Add sugar and a tablespoon of flour to the washed currants, mix.
К промытой смородине добавьте сахар и столовую ложку муки, перемешайте.
Roll out the rested dough on a table dusted with flour into a layer about 0.5 centimeters thick. Using a mold, cut out circles and roll each one out a little more. Place a small amount of berry filling in the middle of each piece and form the dough into pies.
Отдохнувшее тесто раскатайте на столе, припыленном мукой в пласт, толщиной около 0,5 сантиметра. С помощью формы вырежьте круги, каждый из которых немного еще раскатайте. На середину каждой заготовки выложите небольшое количество ягодной начинки и слепите тесто в форме пирожков.
Fry the pies in a heated frying pan with vegetable oil until golden brown. Serve the pies slightly cooled.
Обжаривайте пирожки на разогретой сковороде с растительным маслом до золотистой корочки. Подавайте пирожки слегка остывшими.
Serve this pastry with sour cream and fresh currants.
Подавайте такую выпечку со сметаной и свежими ягодами смородины.