Rinse the crucian carp thoroughly, remove fins, heads, scales and entrails. After rinsing, dry thoroughly with paper towels. Preheat the air fryer to 225 degrees. Peel the garlic and squeeze through a garlic press.
Карася тщательно промойте, удалите плавники, головы, чешую и внутренности. После промывки тщательно просушите с помощью бумажных полотенец. Аэрогриль разогрейте до 225 градусов. Чеснок очистите и выдавите через чеснокодавку.
Season the prepared fish with salt and pepper. Heat a frying pan with oil.
Подготовленную заранее рыбу смажьте солью и перцем. Раскалите сковороду с маслом.
Break the egg into a separate bowl, beat the white and yolk until smooth.
В отдельную миску разбейте яйцо, взбейте до однородности белка и желтка.
Dip the prepared crucian carp into the beaten egg and place in a hot frying pan for 2 minutes until a crust forms on each side. After cooking, place the fish on a paper towel to drain excess fat from the product.
Подготовленного карася обмакните во взбитое яйцо и выложите на раскалённую сковороду на 2 минуты до образования корочки с каждой стороны. После приготовления выложите рыбу на бумажное полотенце чтобы лишний жир стек с продукта.
Pour lemon juice into a separate bowl and add sour cream. Stir until smooth, then add garlic and seasonings and mix again.
В отдельную миску вылейте сок лимона, к нему добавьте сметану. Перемешайте до однородности, после добавьте чеснок и приправы и снова смешайте.
Dip the fish in the lemon-sour cream mixture and place on foil, wrap, and then place on the preheated air fryer. Close the lid and leave the fish for 40 minutes.
Обмакните рыбу в лимонно-сметанную смесь и выложите на фольгу, заверните, а затем положите на разогретый аэрогриль. Закройте крышку и оставьте рыбу на 40 минут.
Remove the fish from the air fryer and place on serving plates.
Достаньте рыбу из аэрогриля и выложите на порционные тарелки.
Garnish the finished fish with fresh herbs, such as dill.
Украсьте готовую рыбу свежей зеленью, например, укропом.