Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Mix flour, water, egg and salt and knead the dough. If there is not enough flour to make the dough tough, you can add it, but a little at a time. Wrap the finished dough in cling film and put it in the refrigerator.
Смешайте муку, воду, яйцо и соль и замесите тесто. Если муки недостаточно для жесткости теста , можно добавить, но по немногу. Готовое тесто заверните в пищевую пленку и уберите в холодильник.
Peel the potatoes and boil in salted water. Crush the finished potatoes with a masher, add butter and milk.
Почистите картофель и отварите в подсоленной воде . Готовый картофель растолките толкушкой, добавьте масло и молоко.
Cut the dough into small pieces, roll each one out and put some mashed potato filling in it. Seal the edges.
Тесто нарежьте на маленькие части, раскатайте каждую и положите туда немного начинки из картофельного пюре. Залепите края.
Boil the dumplings in boiling salted water until tender, this will take 10-15 minutes.
Отварите вареники в кипящей подсоленной воде до готовности, на это уйдет 10-15 минут.
Serve with a piece of butter, herbs and sour cream.
Подавать на стол с кусочком масла, с зеленью и сметаной.