Wash vegetables, eggs and herbs thoroughly.
Хорошенько вымойте овощи, яйца и зелень.
Pour water into a saucepan and put the potatoes in it. Cook for 25-30 minutes. Then you need to drain the water, wait until the potatoes have cooled and peel them.
Налейте в кастрюлю воды и положите туда картошку. Варите 25-30 минут. Затем нужно слить воду, подождать, пока картофель остынет и очистить его от кожуры.
In a small saucepan, cook the eggs for 10 minutes after the water boils. To cool the eggs, pour cold water over them.
В небольшой кастрюле отварите яйца в течение 10 минут после того, как закипит вода. Чтобы яйца остыли, залейте их холодной водой.
Finely chop the radishes.
Редис мелко нарежьте.
Also finely chop the cucumber.
Также мелко нарежьте огурец.
Finely chop the greens.
Мелко порежьте зелень.
Cut the boiled potatoes into small cubes.
Порежьте вареный картофель небольшими кубиками.
Peel the eggs and cut them into cubes.
Почистите яйца и нарежьте их кубиками.
Also cut the ham into small cubes.
Ветчину также порежьте небольшими кубиками.
Mix all chopped ingredients in a deep bowl. Pour kefir over okroshka. It is better to season with sour cream or mayonnaise only in separate portions of okroshka.
В глубокой миске смешайте все нарезанные ингредиенты. Залейте окрошку кефиром. Заправлять сметаной или майонезом лучше только отдельные порции окрошки.
Serve okroshka chilled. It is better to add kefir just before serving the dish. Add sour cream or mayonnaise to taste.
Окрошку подавайте охлажденной. Кефир лучше добавлять перед самой подачей блюда. Сметану или майонез добавляйте по вкусу.