Wash the eggplants and cut into slices 5 mm thick. Transfer the slices to a separate container, add plenty of salt and leave for 20 minutes, then dry with a napkin. Rinse the onion, peel and chop. Peel the garlic and grate it. Rinse the eggs with cold water, rinse and chop the parsley. Place the tomatoes in a deep bowl and drain the marinade. Grate the cheese.
Баклажаны промойте и нарежьте кружочками толщиной по 5 мм. Переложите ломтики в отдельную емкость, обильно посолите и оставьте на 20 минут, после чего обсушите салфеткой. Лук сполосните, очистите и измельчите. Чеснок очистите и натрите на терке. Яйца сполосните холодной водой, петрушку промойте и порубите. Томаты переложите в глубокую миску, маринад слейте. Сыр натрите на терке.
Prepare the eggplants. Place the prepared vegetable slices on a baking sheet and brush them with olive oil. After this, place the eggplants in the oven for 10-12 minutes at 180 degrees. Transfer the finished slices to a bowl and set aside.
Подготовьте баклажаны. Подготовленные овощные ломтики выложите на противень, смажьте их оливковым маслом. После этого отправьте баклажаны в духовку на 10-12 минут при температуре 180 градусов. Готовые ломтики переложите в миску и отложите в сторону.
Prepare the filling. Pour some olive oil into a frying pan and heat it up. Then add onion and garlic, fry until soft. After this, add minced meat, tomatoes and tomato paste to the ingredients, mix well. Cook the filling for 5-7 minutes. Finally, pour red wine into the pan. Add sugar, salt, pepper and parsley, stir again. Cover the mixture with a lid and leave to simmer for 20 minutes.
Приготовьте начинку. На сковороду налейте немного оливкового масла, разогрейте. Затем выложите лук и чеснок, обжарьте до мягкости. После этого добавьте к ингредиентам фарш, томаты и томатную пасту, хорошо перемешайте. Готовьте начинку 5-7 минут. В конце влейте в сковороду красное вино. Всыпьте сахар, соль, перец и петрушку, снова перемешайте. Накройте смесь крышкой и оставьте тушиться на 20 минут.
Prepare the sauce. Lightly beat the eggs in a deep bowl. Melt the butter in a saucepan. Add flour, stir. Remove the mixture from the heat and carefully pour in the milk. Mix well and return to the stove. Wait for the sauce to thicken. At the end, add grated cheese and stir. Cool the sauce a little and stir in the eggs.
Приготовьте соус. Яйца слегка взбейте в глубокой миске. В сотейнике растопите сливочное масло. Добавьте муку, перемешайте. Снимите смесь с огня и аккуратно влейте молоко. Хорошо перемешайте и верните на плиту. Дождитесь, когда соус загустеет. В конце добавьте тертый сыр, перемешайте. Соус немного остудите и вмешайте яйца.
Prepare the moussaka. Grease a baking dish with olive oil and add some of the eggplant and meat filling. Repeat layers again. Pour the sauce over the dish and sprinkle with Parmesan. Bake the moussaka in an oven preheated to 180-200 degrees for 45 minutes.
Приготовьте мусаку. Форму для запекания смажьте оливковым маслом, выложите часть баклажанов и мясной начинки. Повторите слои еще раз. Залейте блюдо соусом и посыпьте пармезаном. Запекайте мусаку в духовке, разогретой до 180-200 градусов, в течение 45 минут.
While the moussaka is baking, cook the quinoa. Place a pan of salted water on the stove. Wait for it to boil. Add quinoa. Cook over low heat, covered, for 5-10 minutes.
Пока мусака запекается, сварите киноа. Поставьте на плиту кастрюлю с подсоленной водой. Дождитесь закипания. Всыпьте киноа. Варите на медленном огне под крышкой 5-10 минут.
Wait for the moussaka to cool, then cut it into equal pieces. Use quinoa as a side dish: place the cereal next to the dish and serve.
Дождитесь, когда мусака остынет, после чего разрежьте ее на равные кусочки. В качестве гарнира используйте киноа: выложите крупу рядом с блюдом и подайте к столу.