Remove the sepals from eggplants and tomatoes and wash them. Peel and wash the onions and carrots. Wash the pepper and remove the seeds. Prepare dry jars.
У баклажан и томатов удалите чашелистики, помойте их. Лук и морковь очистите и помойте. Перец помойте и удалите семена. Приготовьте сухие банки.
Cut all the vegetables into cubes and fry them until golden brown in turn - onions, carrots, peppers, eggplants. Then put them in a cauldron or bowl, stir and put on fire. Pour in the tomatoes chopped in a meat grinder, add salt to taste and simmer for 20-30 minutes.
Все овощи нарежьте кубиками и обжарьте их до золотистого цвета по очереди - лук, морковь, перец, баклажаны. Затем отправьте их в казан или миску, перемешайте и поставьте на огонь. Влейте измельченные на мясорубке помидоры, посолите по вкусу и тушите 20-30 минут.
Rinse the lids and jars with vinegar and arrange the caviar. Roll up the lids, wrap them up and leave to cool, then take them to a cool place. This amount of vegetables makes 8 cans of 700 ml each.
Ополосните уксусом крышки и банки и разложите икру. Закатайте крышки, укутайте и оставьте остывать, затем вынесите в холодное место. Из этого количества овощей получается 8 банок по 700 мл.
Serve the caviar as a separate appetizer dish in a salad bowl. Garnish it with a sprig of herbs or sprinkle with chopped dill or green onions. Prepare the side dish according to your taste.
Икру подавайте отдельным закусочным блюдом в салатнице. Украсьте его веточкой зелени или притрусите нарезным укропом или зеленым луком. Приготовьте гарнир по вашему вкусу.