Rinse the fish well, remove the head, fins and giblets. Cut the sturgeon into steaks and dry. Wash the vegetables and remove the seeds from the pepper.
Хорошо промойте рыбу, удалите голову, плавники и потроха. Нарежьте осетра на стейки и обсушите. Овощи помойте, у перца удалите семена.
Prepare the marinade: mix the juice of half a lemon, dry white wine and vegetable oil. Season the sturgeon pieces with salt and pepper, then place in the marinade and leave in the refrigerator for 1 hour.
Приготовьте маринад: смешайте сок половинки лимона, белое сухое вино и растительное масло. Кусочки осетра посолите и поперчите, затем поместите в маринад и оставьте в холодильнике на 1 час.
Cut the bell pepper into large pieces and the tomato into rings. Preheat the grill and coat the grates with vegetable oil. Place the prepared sturgeon steaks on the grill and cook for 20-30 minutes on both sides. Grill the vegetables together with the fish on both sides until cooked.
Нарежьте болгарский перец крупными кусочками, помидор – колечками. Разогрейте гриль и смажьте решетки растительным маслом. Подготовленные стейки осетра выложите на решетку и готовьте 20-30 минут с двух сторон. Овощи жарьте вместе с рыбой на гриле с двух сторон до готовности.
Serve the finished dish in portions. Garnish the fish with grilled vegetables and parsley.
Готовое блюдо подавайте порционно. Дополните рыбу овощами, приготовленными на гриле, и зеленью петрушки.