Buy kvass to taste in advance. Rinse vegetables, herbs and eggs under running water.
Заранее купите квас по вкусу. Овощи, зелень и яйца ополосните под проточной водой.
Cook the washed potatoes until tender for 25-30 minutes. After cooking, you need to drain the hot water, wait until the vegetable has cooled and “free” it from the peel.
Вымытый картофель варите до готовности в течение 25-30 минут. После варки горячую воду нужно слить, подождать, пока овощ остынет и «освободить» его от кожуры.
Boil eggs in a shallow small saucepan. You need to cook for 10 minutes from the moment the water boils. To cool the finished eggs faster, fill them with cold water.
В неглубокой маленькой кастрюле сварите яйца. Варить нужно 10 минут с момента закипания воды. Чтобы готовые яйца быстрее остыли, залейте их холодной водой.
Cut young radishes into small slices.
Молодой редис нарежьте маленькими ломтиками.
Chop the cucumber into the same small slices.
Такими же небольшими ломтиками покрошите огурец.
Chop the washed greens.
Мытую зелень измельчите.
Try to cut the potatoes into small cubes.
Картофель постарайтесь нарезать некрупными кубиками.
Remove the boiled eggs from the shell and chop into small cubes.
Вареные яйца избавьте от скорлупы и порубите на мелкие кубики.
Mix everything chopped thoroughly until smooth and season with kvass, as well as sour cream or mayonnaise.
Все нарезанное тщательно перемешайте до однородной массы и заправьте квасом, а также сметаной или майонезом.
Serve okroshka refreshingly cold. It is better to add kvass and other seasonings to taste to the mixture immediately before serving the dish.
Окрошку подавайте освежающе холодной. Добавлять в смесь квас и другие заправки по вкусу лучше непосредственно перед подачей блюда к столу.