Wash the tomatoes, dry them and remove the parts attached to the stems and opposite them. These parts can be used in other dishes, since caprese usually contains only even circles of the middle of the tomatoes.
Вымойте помидоры, обсушите их и удалите части прикрепления хвостиков и напротив них. Эти части можно использовать в других блюдах, поскольку в капрезе обычно кладут только ровные кружочки середины помидоров.
Cut the tomatoes and cheese into slices of equal thickness, and sort the basil, removing any tough branches. In caprese, it is better to use green basil instead of red. Its taste is much softer.
Нарежьте помидоры и сыр на одинаковые по толщине кружочки, а базилик переберите, удалив жесткие веточки. В капрезе лучше использовать зеленый базилик вместо красного. Его вкус гораздо мягче.
Place tomato and cheese slices on a plate, alternately overlapping each other. Arrange basil leaves between layers and drizzle with olive oil and barbecue sauce. Add salt and pepper to taste.
Укладывайте на тарелку кружочки помидора и сыра попеременно внахлест друг на друга. Разложите листики базилика между слоями и полейте оливковым маслом и соусом барбекю. Добавьте соль и перец по вкусу.
Serve caprese with BBQ sauce and a glass of wine.
Подавайте капрезе с соусом барбекю к бокалу вина.