Choose pureed tomatoes according to their composition. They should not contain any impurities, only tomatoes - 100%.
Протертые томаты выбирайте по их составу. В них не должно содержаться никаких примесей, только томаты – 100 %.
Remove the mini mozzarella balls from the brine in which they are usually stored and let them dry slightly. Then sprinkle the dried basil evenly over the mozzarella balls and stir gently.
Шарики моцареллы-мини выньте из рассола, в котором они обычно хранятся и дайте им слегка обсохнуть. Затем равномерно пересыпьте шарики моцареллы сушеным базиликом и осторожно перемешайте.
Place the pureed tomatoes from the jar in a separate bowl and add olive oil, balsamic vinegar, salt and, if desired, black pepper.
Протертые томаты выложите из банки в отдельную посуду и добавьте в их массу оливковое масло, бальзамический уксус, соль и при желании черный перец.
Place slices of tomato and cheese on the dish alternately so that the circle is closed and a white-red circle is formed on the platter. Arrange the basil leaves between the layers and top with a spray bottle of olive oil and barbecue sauce. Add salt and pepper to taste.
Укладывайте на блюдо кружочки помидора и сыра попеременно так, чтобы круг замкнулся, а на терелке образовался бело красный круг. Разложите листики базилика между слоями и заправьте оливковым маслом из распылителя и соусом барбекю. Добавьте соль и перец по вкусу.
Serve winter caprese on white plates, evenly place mozzarella balls with basil on them and in a separate sauce boat - pureed prepared tomatoes. Bon appetit.
Подавайте зимний капрезе на белых тарелках, в них равномерно выкладывайте шарики моцареллы с базиликом и в отдельном соуснике – протертые подготовленные томаты. Приятного аппетита.