Pour gelatin into a bowl and pour ½ cup of cold boiled water so that it swells.
Желатин высыпьте в миску и залейте ½ стакана холодной кипяченой воды для того, чтобы он разбухал.
Cut large mozzarella into cubes. Wash the basil in a bowl of water so that no sand from the leaves gets into the finished dish. Separate the basil sprigs, removing any tough stems. Chop the basil finely with a knife.
Нарежьте крупную моцареллу кубиками. Базилик вымойте в миске с водой так, чтобы в готовое блюдо не попал песок с листьев. Разберите веточки базилика, удалив жесткие стебли. Нарубите базилик мелко ножом.
Heat the tomato juice over low heat until it boils, then cool it a little and add the swollen gelatin. Stir thoroughly. Gelatin will completely dissolve in hot juice. If this does not happen, reheat the mixture. But do not bring to a boil, otherwise the dish will not harden.
Томатный сок подогрейте на тихом огне до кипения, затем немного охладите его и введите разбухший желатин. Тщательно размешайте. В горячем соке желатин полностью растворится. Если этого не произошло, подогрейте смесь. Но не доводите до кипения, иначе блюдо не застынет.
Add chopped basil, salt, pepper and olive oil to the tomato-gelatin mixture. Place the mozzarella balls into a silicone mold of a suitable size and fill with the tomato-gelatin mixture.
Добавьте в томатно-желатиновую смесь рубленный базилик, соль, перец и оливковое масло. В силиконовую форму подходящего размера разложите шарики моцареллы и залейте томатно-желатиновой смесью.
Place the mold in the refrigerator for 120 minutes. Before serving, remove the jelly from the mold and cut into cubes.
Поместите форму в холодильник на 120 минут. Перед подачей на стол выньте желе из формы и нарежьте кубиками.
Serve this refreshing appetizer with tomato juice and caprese flavor to your holiday table alongside meat dishes. Bon appetit.
Подавайте освежающую закуску с томатным соком и вкусом капрезе к праздничному столу к мясным блюдам. Приятного аппетита.