Wash the tomatoes and basil and pat dry with paper towels.
Помойте помидоры, базилик и обсушите бумажными полотенцами.
Cut the tomatoes into circles approximately 5 mm thick, and the suluguni cheese into half rings of the same thickness.
Нарежьте помидоры кружочками толщиной примерно 5 мм, сыр сулугуни — полукольцами такой же толщины.
Place sliced tomatoes on a serving plate. Sprinkle with salt and pepper. Place slices of suluguni cheese on top.
На сервировочную тарелку выложите кружочки нарезанных помидоров. Посыпьте солью и перцем. Положите сверху ломтики сыра сулугуни.
Drizzle with olive oil. If desired, add salt and pepper. Place basil leaves on top in a chaotic manner.
Сбрызните оливковым маслом. По желанию посолите, добавьте перец. Сверху в хаотичном порядке выложите листики базилика.
If you plan to serve caprese on a holiday table with wine, then make the slices smaller and string them on skewers in the following order: cheese, tomato and basil leaf. Season with spices, oil and vinegar.
Если планируете подавать капрезе на праздничный стол к вину, то сделайте ломтики меньше и нанизывайте их на шпажки в следующем порядке: сыр, помидор и листик базилика. Приправьте специями, маслом и уксусом.