The taste, appearance and benefits of the dish depend entirely on the quality of the garlic. Good garlic is hard, weighty, and not sprouted. Garlic should not be dried out, it should not have mold on it.
Вкус, внешний вид и польза блюда всецело зависит от того, насколько качественным будет чеснок. Хороший чеснок твердый, увесистый, не проросший. Чеснок не должен быть иссушенным, на нем не должна быть плесень.
Rinse the peeled garlic cloves under running water. Blanch the garlic in boiling water for 3-4 minutes. Remove the garlic cloves with a slotted spoon and place them in clean, dry jars.
Очищенные зубчики чеснока промойте под проточной водой. Бланшируйте чеснок в кипятке в течение 3-4 минут. Выловите дольки чеснока шумовкой и поместите их в чистые сухие банки.
Start preparing the marinade. Heat water in a saucepan, dissolve sugar and salt in it. Boil water for 4 minutes. Before removing the pan from the heat, pour vinegar into the boiling water.
Приступите к приготовлению маринада. Нагрейте воду в кастрюле, растворите в ней сахар и солью. Воду кипятите 4 минуты. Перед тем, как снять кастрюлю с огня, влейте в кипяток уксус.
Pour hot, boiling brine over the cloves. Immediately seal the jars with sterile lids. Turn the jars of garlic upside down and cover with a blanket. The jars should stand like this for a day or two to completely cool down.
Горячим, кипящим рассолом залейте зубчики. Стерильными крышками сразу же закатайте банки. Переверните банки с чесноком крышками вниз и накройте одеялом. Банки должны так постоять сутки или двое, чтобы окончательно остыть.
Pickled garlic can be served as an appetizer for any dish, garnished with sprigs of fresh herbs.
Маринованный чеснок можно подавать вместе в качестве закуски к какому-либо блюдо, украсив его веточками свежей зелени.