Rinse vegetables and herbs. Separate the green leaves from the stems. Peel the garlic.
Ополосните овощи и зелень. Отделите листья зелени от стеблей. Очистите чеснок от шелухи.
Cut the tomatoes into equal round slices about 5mm thick. Cut the mozzarella into pieces of the same thickness.
Нарежьте помидоры на одинаковые круглые ломтики около 5 мм толщиной. Нарежьте моцареллу на такие же по толщине кусочки.
Grind the basil leaves, garlic and nuts in a mortar or blender until smooth. Finally, pour in the oil. Add salt to the sauce and stir.
Измельчите до однородного состояния листья базилика, чеснок и орехи в ступе или в блендере. В конце влейте масло. Посолите соус по вкусу и перемешайте.
On a large wide plate, place slices of cheese and tomatoes in a circle, overlapping each other, alternating ingredients. Pepper the salad to taste. Before serving, top with caprese sauce.
На большую широкую тарелку по кругу выкладывайте кусочки сыра и помидоров внахлест друг на друга, чередуя ингредиенты. Поперчите салат по вкусу. Перед подачей полейте капрезе соусом.
You can experiment with the shape of the salad, arranging the ingredients in your own way, and decorate it with a whole sprig of basil. Sometimes caprese is served in the form of a tomato, partially sliced so that it holds its shape, and stuffed with slices of cheese and basil leaves.
Вы можете экспериментировать с формой салата, выкладывая ингредиенты по-своему, украсить его целой веточкой базилика. Иногда капрезе подают в виде помидора, нарезанного на ломтики не до конца, так, чтобы он держал форму, и начиненного ломтиками сыра и листьями базилика.