Peel the garlic. Wash the tomatoes under water.
Очистите чеснок от шелухи. Помойте томаты под водой.
Very finely chop 10 basil leaves. Set aside in a small bowl and add the nuts. Blend with a blender until smooth.
Очень мелко нарежьте 10 листочков базилика. Отложите в небольшую миску и добавьте к ним орешки. Перебейте блендером до однородности.
Pass the garlic through a press and grate the Parmesan, add to the nuts and basil. Pour olive oil into them and mix well.
Пропустите чеснок через пресс и натрите пармезан, добавьте к орехам и базилику. Влейте к ним оливковое масло и хорошенько перемешайте.
Slice the tomatoes and mozzarella into medium-thick slices. Place tomatoes and cheese in a circle, overlapping each other. Add a little salt and pepper. Pour the pesto into a saucepan and place in the middle of the plate.
Нарежьте средними по толщине пластинками помидоры и моцареллу. По кругу выложите томаты и сыр внахлест друг на друга. Немного посолите и поперчите. Перелейте песто в соусницу и поставьте посередине тарелки.
Garnish the caprese salad with the remaining basil leaves.
Украсьте салат капрезе оставшимися листиками базилика.