Wash the basil and tomatoes. Remove the mozzarella from the brine. Peel the garlic.
Помойте базилик и помидоры. Моцареллу достаньте из рассола. Почистите чеснок.
Cut the tomatoes and mozzarella into thin slices about 5 mm. Arrange the salad in a circle on a plate, alternating tomatoes and mozzarella. Place basil leaves between them and pepper to taste.
Помидоры и моцареллу нарежьте тонкими кружочками примерно 5 мм. Выложите по кругу на тарелку салат, чередуя помидоры и моцареллу. Между ними уложите листики базилика, и поперчите по вкусу.
Prepare the sauce: puree garlic, basil leaves, mustard, lemon juice, olive oil and salt in a blender until smooth and thick. Just before serving, pour fresh sauce over the finished salad.
Приготовьте соус: перебейте в блендере чеснок, листья базилика, горчицу, лимонный сок, оливковое масло и соль до однородной густой массы. Непосредственно перед подачей полейте свежим соусом готовый салат.
Serve the caprese with mustard-lemon sauce on a white plate.
Подавайте капрезе под горчично-лимонным соусом на белой тарелке.