Wash the cucumbers well, cover with cold water and leave for 2 hours. Peel the horseradish, wash it, cut it into pieces, peel the garlic and rinse together with the dill caps. Sterilize jars and lids.
Огурцы хорошо помойте, залейте холодной водой и оставьте на 2 часа. Хрен почистите, помойте, нарежьте кусочками, чеснок почистите и вместе со шляпками укропа ополосните. Банки и крышки простерилизуйте.
Place garlic, horseradish root, and dill umbrellas at the bottom of the prepared jars. Cut off the ends of the soaked cucumbers, place them tightly in jars with spices, pour boiling water over them and leave for 10 minutes.
На дно подготовленных банок насыпьте чеснок, корень хрена, положите зонтики укропа. У вымоченных огурцов срежьте кончики, уложите их плотно в банки со специями, залейте крутым кипятком и оставьте так на 10 минут.
Drain the water into a saucepan and put it on fire. While the water in the pan is boiling, add citric acid and mustard to the jars of cucumbers. When the water in the pan boils, add salt, sugar, bay leaf, black pepper and allspice.
Слейте воду в кастрюлю, поставьте на огонь. Пока вода в кастрюле закипает, в банки с огурцами добавьте лимонную кислоту и горчицу. Когда вода в кастрюле закипела, добавьте соль, сахар, лавровый лист, черный и душистый перец.
After boiling, cook the marinade over low heat for 5 minutes. Fill the jars with cucumbers with hot marinade to the very top, roll up the lids, turn them upside down, and wrap them until they cool completely. This twist can be stored even at room temperature.
После закипания варите маринад на медленном огне 5 минут. Банки с огурцами залейте горячим маринадом до самого верха, закатайте крышками, переверните вверх дном, укутайте до полного остывания. Такую закрутку можно хранить даже при комнатной температуре.
Serve crispy lemon cucumbers with roasted potatoes and sprinkle with fresh dill.
Подавайте хрустящие лимонные огурцы с жареным картофелем, посыпьте свежим укропом.