Wash the beef liver and dry it with a paper towel. Peel and wash the onions and carrots. Sterilize jars and lids. Remove the butter from the refrigerator.
Говяжью печень помойте и обсушите бумажным полотенцем. Лук и морковь почистите и помойте. Простерилизуйте банки и крышки. Вытащите из холодильника сливочное масло.
Cut the beef liver into pieces, fry until cooked for 15-20 minutes, then grind it in a blender. Cut the carrots into rings, the onion into half rings and fry until golden brown. Next, grind the prepared vegetables in a blender.
Порежьте говяжью печень на кусочки, жарьте до готовности 15-20 минут, затем смолите ее в блендере. Морковь нарежьте кольцами, лук – полукольцами и обжаривайте до золотистого цвета. Далее готовые овощи тоже смолите в блендере.
Combine ground vegetables and beef liver, add salt and pepper to your taste and add softened butter. Mix everything thoroughly and transfer the finished mass into prepared jars (up to the neck), cover with lids.
Перемолотые овощи и говяжью печень соедините, посолите, поперчите на свой вкус и добавьте размягченное сливочное масло. Все тщательно перемешайте и переложите готовую массу в подготовленные банки (до горлышка), прикройте крышками.
Cover the bottom of the pan with a towel, place jars of pate on it and fill with cold water “up to your shoulders.” After the water boils, sterilize for 2 hours. If the water in the pan boils away, add it periodically. Then roll up the jars and wrap them until they cool completely. Store the finished pate in a cool place.
Дно кастрюли застелите полотенцем, поставьте на него банки с паштетом и залейте холодной водой «по плечики». После закипания воды стерилизуйте в течение 2 часов. Если вода в кастрюле выкипает, то периодически добавляйте ее. Затем банки закатайте и укутайте до полного остывания. Храните готовый паштет в прохладном месте.
Serve beef liver pate with butter, black bread, fresh vegetables and green onions.
Подавайте паштет из говяжьей печени со сливочным маслом, с черным хлебом, со свежими овощами и перьями зеленого лука.