Wash the cucumbers thoroughly and cut off the ends. Peel the garlic. Sterilize jars and lids. Prepare the remaining ingredients.
Огурцы тщательно помойте и срежьте кончики. Начистите чеснок. Банки и крышки простерилизуйте. Подготовьте остальные ингредиенты.
Cut the prepared cucumbers into long slices into 4-6 pieces (depending on the size of the cucumber) and place them in a deep bowl. Add finely chopped garlic, mustard, sunflower oil, salt, sugar and vinegar to the cucumbers. Mix everything well and leave to marinate for 3 hours, stirring occasionally.
Подготовленные огурцы разрежьте длинными дольками на 4-6 частей (в зависимости от размера огурца) и переложите их в глубокий таз. Добавьте к огурцам мелко нарезанный чеснок, горчицу, подсолнечное масло, соль, сахар и уксус. Все хорошо перемешайте и оставьте мариноваться в течение 3 часов, периодически перемешивая.
During the pickling period, the cucumbers will release a lot of juice. Place the cucumbers in prepared jars and fill them with the marinade juice (the mustard will make it cloudy).
В период маринования огурцы будут выделять много сока. Разложите огурцы в подготовленные банки и залейте их, подучившимся соком – маринадом (из-за горчицы он получится мутным).
Take a deep saucepan, cover the bottom with a towel, place the jars on it, cover with lids, fill with water up to the shoulders and, after boiling, sterilize for 15 minutes. Roll up the jars, turn them over and wrap them up.
Возьмите глубокую кастрюлю, дно застелите полотенцем, поставьте на него банки, прикройте крышками, залейте водой по «плечики» и, после закипания – стерилизуйте 15 минут. Банки закатайте, переверните и укутайте.
Serve canned crispy cucumbers in garlic mustard with mashed potatoes, generously sprinkled with fresh green onions.
Подавайте консервированные хрустящие огурцы в горчице с чесноком с картофелем пюре, обильно присыпав свежим, зеленым луком.