Wash the salmon fillet, dry it with a paper towel; if there are bones, carefully remove them. Wash and peel the beets, grate the zest from the orange and lemon, rinse the basil, prepare the remaining spices and cognac.
Филе семги помойте, обсушите бумажным полотенцем, если есть косточки аккуратно их удалите. Помойте и почистите свеклу, натрите цедру с апельсина и лимона, промойте базилик, подготовьте остальные специи и коньяк.
Pour cognac onto the salmon fillet and brush it on both sides of the fish. Grate the prepared beets on a medium grater and place in a bowl.
Налейте на филе семги коньяк и смажьте им рыбу с обеих сторон. Подготовленную свеклу натрите на средней терке и переложите в миску.
Spoon the beetroot dressing onto the salmon fillets and spread evenly. Then take the cling film and wrap it tightly around the fish. Place the fish in a deep, flat-bottomed container, place a press on top and place in the refrigerator for a day. But both the fish and the dressing will release juices, which you should remember to drain periodically.
Выложите свекольную заправку на филе семги и равномерно распределите ее. Затем возьмите пищевую пленку и плотно обверните ей рыбу. В глубокую, с плоским дном емкость положите рыбу, сверху поставьте пресс и отправьте в холодильник на сутки. Но, и рыба, и заправка будут выделять соки, которые не забывайте периодически сливать.
After the salmon has marinated, remove the cling film and peel off the beetroot dressing. Rinse the salmon fillets well under cold water and dry thoroughly with a paper towel.
После того, как семга промариновалась, пищевую пленку снимите, а свекольную заправку счистите. Хорошо промойте филе семги под холодной водой и тщательно обсушите бумажным полотенцем.
Place salmon fillet in the middle of an oblong, flat plate, cut it into thin pieces, place olives on one side and olives on the other.
Выложите на середину продолговатой, плоской тарелки филе семги, нарежьте ее тонкими кусочками, с одной стороны положите маслины, а с другой – оливки.