Sterilize jars and lids. Rinse the pearl barley well and boil until tender. Wash and peel the vegetables.
Простерилизуйте банки и крышки. Перловую крупу хорошо промойте и отварите до готовности. Овощи помойте и почистите.
Pour boiling water over the tomatoes, remove the skin, and pass through a meat grinder. Cut the cucumbers into small cubes. Grate the carrots on a coarse grater. Cut the onion into small pieces. Place the prepared products into a large saucepan and stir.
Помидоры обдайте кипятком, снимите с них кожицу, пропустите через мясорубку. Огурцы нарежьте небольшими кубиками. Натрите морковь на крупной терке. Лук нарежьте маленькими кусочками. Подготовленные продукты переложите в большую кастрюлю, перемешайте.
Add water, boiled pearl barley, vegetable oil, salt, sugar to the vegetables. Bring the salad to a boil and simmer for 20 minutes over low heat, stirring occasionally. Then add vinegar and simmer for another 10 minutes.
Добавьте к овощам воду, вареную перловую крупу, растительное масло, соль, сахар. Доведите салат до кипения и тушите 20 минут на небольшом огне, периодически помешивая. Затем добавьте уксус и тушите еще 10 минут.
Transfer the finished salad into prepared jars to the very top, roll up the lids, turn over and wrap until completely cooled.
Готовый салат переложите в подготовленные банки до самого верха, закатайте крышками, переверните и укутайте до полного остывания.
From the workpiece you can cook pickle. Or serve as a salad, mixed with mayonnaise and herbs.
Из заготовки можно сварить рассольник. Или подать в качестве салата, перемешав с майонезом и зеленью.