Rinse the bones, wash and peel the vegetables. Preheat oven to 200°C.
Промойте кости, вымойте и очистите овощи. Разогрейте духовку до 200°C.
Place vegetables, cut into large pieces, and bones in the oven for 10-15 minutes. The food should be very brown.
Овощи, нарезанные крупными кусками, и кости отправьте в духовку на 10-15 минут. Продукты должны сильно подрумяниться.
Place the bones in a saucepan, cover with cold water, add salt and place over medium heat. When the broth begins to boil, remove the foam with a slotted spoon and reduce the heat to almost low. Cover the pan with a lid, leaving a gap for steam to escape.
Переложите кости в кастрюлю, залейте холодной водой, посолите и поставьте на средний огонь. Когда бульон начнет кипеть, снимите пену шумовкой и убавьте огонь почти до минимума. Накройте кастрюлю крышкой, оставив просвет для выхода пара.
After 2 hours, add vegetables and parsley root. Cover the pan with the broth and leave to simmer at low simmer for another 1 hour. Then add pepper, bay leaf and remove from heat. Let the broth sit for 15-20 minutes.
Спустя 2 часа добавьте овощи и корень петрушки. Накройте кастрюлю с бульоном крышкой и оставьте вариться при слабом кипении еще на 1 час. Затем добавьте перец, лавровый лист и снимите с огня. Дайте бульону настояться в течение 15-20 минут.
Strain the finished broth through a fine sieve and use.
Готовый бульон процедите через мелкое сито и используйте.