Peel the potatoes, boil them in salted water, then mash them with butter. Peel the onion and cut into cubes. Warm up the water.
Очистите картофель, отварите его в подсоленной воде, затем пюрируйте, добавив сливочное масло. Очистите лук и нарежьте кубиками. Подогрейте воду.
Prepare the dough: sift the flour into a bowl, mix with yeast, salt and sugar. Pour oil and warm water into the mixture and knead the dough (it should be elastic and not stick to your hands). Leave the finished dough in a warm place for 30 minutes.
Приготовьте тесто: просейте в миску муку, смешайте с дрожжами, солью и сахаром. Влейте в смесь масло, теплую воду и вымешивайте тесто (оно должно быть эластичным и не липнуть к рукам). Готовое тесто оставьте в теплом месте на 30 минут.
For the filling, fry the onion in a frying pan with heated oil until golden brown.
Для начинки на сковороде с разогретым маслом обжарьте лук до золотистой корочки.
Separate a small portion from the dough, roll it into an oval shape about 0.5 cm thick, place mashed potatoes in the center, onion on it and connect the edges. Do the same with the remaining dough and filling.
Отделите от теста небольшую порцию, раскатайте в форму овала толщиной около 0,5 см, выложите в центр картофельное пюре, на него лук и соедините края. Проделайте то же самое с оставшимся тестом и начинкой.
Fry the pies in a frying pan with heated vegetable oil over medium heat for 5 minutes on each side.
Обжаривайте пирожки на сковороде с разогретым растительным маслом на среднем огне по 5 минут с каждой стороны.