Choose any part of lamb for the basics, but the shoulder and loin will be juicier. If you decide to cook azu from other parts, then simmer it a little longer for 5-10 minutes.
Выбирайте для азу любую часть баранины, но лопатка и корейка будут более сочными. Если Вы решите приготовить азу из других частей, то тушите его чуть дольше на 5-10 минут.
Cut the lamb into thin long pieces along the grain and fry in a frying pan with vegetable oil for 5-7 minutes on all sides. After this, add finely chopped onions to the pan and cook for another 2-3 minutes.
Баранину нарежьте тонкими длинными кусочками вдоль волокон и обжарьте на сковороде с растительным маслом 5-7 минут со всех сторон. После этого добавьте в сковороду нарезанный мелко репчатый лук и готовьте еще 2-3 минуты.
Place the contents of the pan into the saucepan. Then cut the cucumbers lengthwise into 6-8 pieces and place them on top of the meat. Add 1 cup of tomato juice, cayenne and black pepper, dill seeds and salt.
Выложите содержимое сковороды в кастрюлю. Затем разрежьте огурцы вдоль на 6-8 частей и уложите их поверх мяса. Добавьте 1 стакан томатного сока, кайенский и черный молотый перец, семена укропа и соль.
Simmer the azu over low heat for 40 minutes under the lid. Do not stir the dish being cooked in the pan, and if you are afraid of burning, it is better to pour in ½ cup of water.
Тушите азу на тихом огне 40 минут под крышкой. Не перемешивайте готовящееся в кастрюле блюдо, а если опасаетесь подгорания, лучше влейте ½ стакана воды.
Serve the basics with white bread or croutons.
Подавайте азу к столу с белым хлебом или гренками.