Rinse the beef thoroughly under running water. Prepare the vegetables, peel and rinse them.
Говядину тщательно промойте под проточной водой. Подготовьте овощи, почистите и промойте их.
Marinate the beef. To begin, cut it into small pieces or strips and place in a bowl. Chop celery, one onion and carrots in any way and add to the beef. For the marinade, mix red or white wine, vinegar, mustard, vegetable oil, sugar, salt and spices to taste. Mix the mixture well. You can use a jar for this. Place the marinade there and beat well. Pour the marinade into the beef and vegetables and stir. Leave to marinate for 6 hours.
Замаринуйте говядину. Для начала нарежьте ее небольшими кусочками или соломкой и положите в миску. Сельдерей, одну луковицу и морковь нарежьте любым способом и отправьте к говядине. Для маринада смешайте красное или белое вино, уксус, горчицу, растительного масло, сахар, соль и специи по вкусу. Хорошо перемешайте смесь. Для этого можете воспользоваться банкой. Поместить туда маринад и хорошо взбить. Влейте маринад к говядине с овощами и перемешайте. Оставьте мариноваться на 6 часов.
In a dry frying pan, fry the flour until light brown. Cool it and mix with 6 tablespoons of broth or water. Heat a frying pan with butter or vegetable oil, add pieces of beef and vegetables and fry until the marinade has evaporated. Pour broth or water into the meat, bring to a boil and simmer over low heat for 20-25 minutes.
На сухой сковороде обжарьте муку до светлого коричневого оттенка. Охладите ее и смешайте с 6 ложками бульона или водой. Разогрейте сковороду со сливочным или растительным маслом, выложите туда кусочки говядины с овощами и обжарьте, пока маринад не выпариться. Влейте к мясу бульон или воду, доведите до кипения и тушите на медленном огне 20-25 минут.
Thinly slice the champignons. Add them to the meat, pour in tomato juice and simmer until the meat is cooked. Finely chop two onions and fry in another pan. 10 minutes before the end of cooking, add onion to the meat. And at the very end, pour in the mixture of broth and flour. Finely chop the garlic, grind with salt and send along with the broth and flour.
Тонко нарежьте шампиньоны. Добавьте их к мясу, влейте томатный сок и тушите до готовности мяса. Две луковицы мелко порезать и обжарить на другой сковороде. За 10 минут до окончания готовки добавьте к мясу лук. А в самом конце влейте смесь бульона с мукой. Чеснок мелко порубите, разотрите с солью и отправьте следом за бульоном с мукой.
Serve the basics garnished with sprigs of dill or green onions. You can also use finely chopped greens. If you have prepared a spicy base, then rings of red or green hot pepper are suitable for decoration.
Подавайте азу украсив его веточками укропа или зеленого лука. Можно также использовать мелко рубленную зелень. Если вы приготовили острое азу, то для украшения подойдут кольца красного или зеленого острого перца.