Soak black beans in water with lemon juice for 4-6 hours. For 1 liter of water, take 1 tbsp. lemon juice. This will preserve the natural color of the beans themselves and other products in the finished product.
Черную фасоль замочите в воде с добавлением лимонного сока на 4-6 часов. На 1 л воды возьмите 1 ст.л. лимонного сока. Это позволит сохранить естественный цвет самой фасоли и остальных продуктов в готовом азу.
Place the beans soaked in water on low heat and cook in a small amount of water for 20-30 minutes until soft. At this time, chop the onions and carrots, fry them in vegetable oil until golden brown.
Вымоченную в воде фасоль поставьте на тихий огонь и варите в небольшом количестве воды 20-30 минут до мягкости. В это время нарежьте лук и морковь, обжарьте их на растительном масле до золотистой корочки.
Cut the meat into thin strips and fry it in a frying pan with oil separately from the onions and carrots. Then add the fried meat, onions with carrots and beans to the pan.
Нарежьте мясо тонкими полосками и обжарьте его в сковороде с маслом отдельно от лука и моркови. Затем добавьте обжаренное мясо, лук с морковью и фасоль в кастрюлю.
Add 2 cups of water and place the pan on the fire. After the azu boils, add tomato paste and pepper, add salt and cook for another 40 minutes over low heat.
Добавьте 2 стакана воды и поставьте кастрюлю на огонь. После того, как азу закипит, добавьте томатную пасту и перец, посолите и готовьте еще 40 минут на тихом огне.
Serve the basics with potatoes and black beans with a salad of fresh vegetables and herbs.
Подавайте азу с картофелем и черной фасолью к столу с салатом из свежих овощей и зелени.