For sausages, choose meat, lard and pork intestines at the market only from trusted sellers. Pay special attention to the pork intestine, it should be fresh and thoroughly cleaned. This intestine is white or white-pink in color and has no foreign odors at all. Rinse the cleaned pork intestine under running cold water, outside and inside, several times. You can turn it inside out to wash it as thoroughly as possible.
Для колбасок выбирайте на рынке мясо, сало и свиную кишку только у проверенных продавцов. Особенно обратите внимание на свиную кишку, она должна быть свежей и тщательно очищенной. Такая кишка имеет белый или бело-розовый цвет и у нее совсем нет посторонних запахов. Очищенную свиную кишку промойте под струей холодной воды снаружи и внутри несколько раз. Можете вывернуть ее наизнанку, чтобы вымыть как можно тщательнее.
Pass the meat and lard through a meat grinder or chop finely with a knife. Mix them in a separate bowl, add salt and pepper. Fill clean pork intestines with the prepared meat mixture.
Мясо и сало пропустите через мясорубку или же нарубите мелко ножом. Смешайте их в отдельной посуде, добавьте соль и перец. Наполните чистые свиные кишки подготовленной мясной смесью.
Boil water and cook the sausages for 15 minutes in salted boiling water over low heat. To prevent the sausages from bursting, pierce them with a gypsy needle in several places before putting them in the water. Fry the boiled sausages in a frying pan with butter or lard on both sides and cool.
Вскипятите воду и отваривайте колбаски в течении 15 минут в подсоленной кипящей воде на тихом огне. Чтобы колбаски не лопнули, проколите их цыганской иглой в нескольких местах перед тем, как опускать в воду. Отваренные колбаски поджарьте на сковороде с маслом или салом с двух сторон и охладите.
Wash the potatoes, peel them and cut them as desired. Fry the potatoes in oil until golden brown and then place in a deep pan.
Картофель помойте, очистите от кожуры и нарежьте произвольно. Обжаривайте картофель в масле до золотистой корочки и затем укладывайте в глубокую кастрюлю.
Finely chop the onion and grate the carrots and cucumbers. Fry the onions and carrots in a frying pan with oil until slightly fragrant, then add the cucumbers and tomato paste. Pour in 2 cups of water and simmer for 5 minutes.
Лук нарежьте мелко, а морковь и огурцы натрите на терке. Поджарьте в сковороде с маслом лук и морковь до появления легкого аромата, затем добавьте огурцы и томатную пасту. Влейте 2 стакана воды и протушите 5 минут.
Add the sauce to the potatoes and simmer for about 20 minutes. Next, chop up the browned homemade sausages and add them to the pot with the potatoes. Salt and season to taste.
Добавьте соус к картофелю и тушите около 20 минут. Затем нарежьте обжаренные домашние колбаски и добавьте их в кастрюлю с картофелем. Посолите и приправьте по вкусу.
Serve azu with homemade sausages hot with homemade pickles and adjika.
Подавайте азу с азу с домашними колбасками к столу горячим с домашними солениями и аджикой.