Use ready-made tomato sauce made from pureed tomatoes and basil or make it yourself. To do this, wash 6-8 large ripe tomatoes of the same color and cut them into 4 parts. Place them in a saucepan and heat until their juices begin to simmer. After this, puree the tomatoes with an immersion blender and rub through a sieve. Add basil sprigs to the resulting mass of pureed tomatoes and simmer over low heat for 30 minutes.
Возьмите готовый томатный соус из протертых томатов с базиликом или приготовьте его самостоятельно. Для этого помойте 6-8 крупных спелых томатов одного цвета и разрежьте их на 4 части. Поместите их в кастрюлю и нагревайте до тех пор, пока их сок не начнет кипеть. После этого пробейте томаты погружным блендером и протрите через сито. В получившуюся массу протертых томатов добавьте веточки базилика и уваривайте на тихом огне 30 минут.
Cut the meat into thin strips and fry it until golden brown in a frying pan with the addition of melted butter. Place the browned meat in a saucepan.
Мясо нарежьте тонкими полосками и обжарьте его до золотистой корочки в сковороде с добавлением топленого масла. Сложите поджаренное мясо в кастрюлю.
Cut the onions and carrots thinly, the onions into rings, and the carrots into circles. Grate the pickled cucumber or cut into slices. Place the vegetables in the pan with the meat.
Лук и морковь нарежьте тонко, лук – кольцами, а морковь – кружочками. Соленый огурец натрите на терке или нарежьте слайсами. Поместите овощи в кастрюлю с мясом.
Cut the peeled potatoes into large slices and also add to the pan with meat and vegetables. Add mashed tomatoes, salt and pepper. Simmer over low heat for 60 minutes without opening the lid or stirring the dish.
Очищенный картофель нарежьте крупными ломтиками и также добавьте в кастрюлю с мясом и овощами. Добавьте протертые томаты, посолите и поперчите. Тушите на тихом огне 60 минут, не открывая крышку и не перемешивая блюдо.
Before serving, carefully stir the finished dish, season with herbs and enjoy the taste of traditional azu with subtle notes of basil.
Перед подачей на стол аккуратно перемешайте готовое блюдо, приправьте зеленью и наслаждайтесь вкусом традиционного азу с тонкими нотками базилика.