Wash potatoes, fresh tomatoes, carrots and onions. Remove the skin from them. It will be easy to remove it from tomatoes if they are placed in boiling water for 5 minutes and then cooled.
Вымойте картофель, свежие томаты, морковь и лук. Снимите с них кожицу. С томатов это будет просто ее снять, если их поместить в кипяток на 5 минут, а затем охладить.
Cut the smoked pork into small pieces, potatoes into large strips as for “fries”, onions into thin half rings, and grate the cucumbers.
Копченую свинину нарежьте небольшими кусочками, картофель – крупной соломкой как для «фри», лук – тонкими полукольцами, а огурцы – натрите на терке.
Gently mix all the products in a deep bowl, add salt and pepper. Place the potato, pork and remaining vegetable mixture in an even layer in an ovenproof dish.
Аккуратно перемешайте все продукты в глубокой миске, добавьте соль и перец. Выложите смесь картофеля, свинины и остальных овощей ровным слоем в жаропрочную форму.
Place tomato slices on top of the potatoes. Pour 1 glass of cold water into the mold and bake in the oven at 170-180 ℃ for 35-40 minutes.
Разложите поверх картофеля кружочки томатов. Влейте в форму 1 стакан холодной воды и запекайте в духовке при температуре 170-180 ℃ в течении 35-40 минут.
Serve the basics with smoked pork and tomatoes at the table with fresh vegetables and herbs.
Подавайте азу с копченой свининой и томатами к столу со свежими овощами и зеленью.