Wash and cut lamb or veal before cooking. To make the meat juicy, marinate it well for 30 minutes with pepper and 1 tsp. 9% vinegar.
Баранину или телятину помойте и нарежьте перед приготовлением. Чтобы мясо получилось сочным, хорошо его промариновать 30 минут с перцем и 1 ч.л. 9% уксуса.
Fry the pre-marinated meat in a frying pan with vegetable oil for 10 minutes. Add chopped potatoes and pickles, pour in ½ cup of water. Simmer over low heat for about 15 minutes.
Предварительно маринованное мясо обжарьте на сковороде с растительным маслом в течении 10 минут. Добавьте нарезанные картофель и соленые огурцы, влейте ½ стакана воды. Тушите на тихом огне около 15 минут.
Then add frozen wild mushrooms and sour cream. Simmer for another 30 minutes covered. Do not add any more water, the mushrooms will begin to defrost, the juice will release and there will be enough liquid.
Затем добавьте замороженные лесные грибы и сметану. Тушите еще 30 минут под крышкой. Воду больше не добавляйте, грибы начнут размораживаться, пустят сок и жидкости будет достаточно.
5 minutes before cooking, add salt and pepper to your taste. Mushrooms have a very pronounced taste and aroma, so they “don’t like” spices. But still, if you want to add them for variety, opt for nutmeg, oregano and fenugreek.
За 5 минут до готовности добавьте соль и перец по своему вкусу. Грибы имеют очень выраженный вкус и аромат, поэтому они «не любят» специи. Но все же, если Вам хочется их добавить для разнообразия, остановите свой выбор на мускатном орехе, орегано и пажитнике.
Serve the basics with sour cream sauce and enjoy the taste of wild mushrooms. Bon appetit.
Подавайте азу со сметанным соусом к столу и наслаждайтесь вкусом лесных грибов. Приятного аппетита.