Lean cuts of beef - rump, tenderloin or rump - are suitable for this recipe. They are quite soft, but at the same time less fatty than the neck or shoulder blade.
Для этого рецепта подойдут постные части говядины – огузок, вырезка или кострец. Они достаточно мягкие, но вместе с тем, менее жирные, чем шея или лопатка.
Rinse the beef, pat dry on a paper towel and cut into thin strips along the muscle fibers. Prepare the marinade in a separate bowl: mix honey, grated ginger, garlic and half the soy sauce. Pour the marinade over the beef pieces, mix thoroughly and leave for 10-15 minutes.
Промойте говядину, обсушите на бумажном полотенце и нарежьте тонкими полосами вдоль мышечных волокон. Подготовьте в отдельной миске маринад: смешайте мед, тертый имбирь, чеснок и половину соевого соуса. Залейте маринадом кусочки говядины, тщательно перемешайте и оставьте на 10-15 минут.
Peel and thinly slice the carrots, throw them into boiling salted water, then add frozen or fresh green beans. Cook over medium heat for about 5 minutes. Make sure that the vegetables do not boil, but only slightly soften.
Очистите и нарежьте тонкой соломкой морковь, бросьте ее в кипящую подсоленную воду, затем добавьте замороженную или свежую стручковую фасоль. Варите на среднем огне около 5 минут. Следите, чтобы овощи не разварились, а лишь слегка размягчились.
Pour olive oil into a thick, deep saucepan and add the beef along with the marinade. Fry over medium heat for about 10 minutes. At this time, cut the cucumbers into thin strips and add them to the meat, reduce the heat and cook covered for about 20 minutes, stirring occasionally.
В толстостенную глубокую кастрюлю влейте оливковое масло и добавьте туда говядину вместе с маринадом. Жарьте на среднем огне около 10 минут. В это время нарежьте тонкой соломкой огурцы и добавьте их к мясу, убавьте огонь и готовьте под крышкой около 20 минут, иногда перемешивая.
Add green beans and carrots, remaining soy sauce and pepper. Stir and salt to taste. Warm the beans with meat and spices for about 3-5 minutes.
Добавьте стручковую фасоль и морковь, оставшийся соевый соус и перец. Перемешайте и посолите по вкусу. Прогрейте фасоль с мясом и специями еще около 3-5 минут.
Serve the marinated beef base with green beans hot.
Подавайте азу из маринованной говядины со стручковой фасолью к столу горячим.