Soak pork legs in cold water for 60 minutes before cooking. Then use a sharp knife to remove dirt and any remaining hair from the skin. Cut the leg into three parts at the main joints. The upper part of the leg will need to be whole, but the leg can be cut into small pieces so that it is convenient to select the bones.
Свиные ноги перед приготовлением замочите в холодной воде на 60 минут. Затем с помощью острого ножа очистите поверхность от грязи и оставшихся волосков на коже. Разрежьте ножку на три части по основным суставам. Верхняя часть ножки будет нужна целой, а ножку можно разрезать мелкими кусочками, чтобы удобно было выбрать косточки.
Place the prepared pork leg into the pan, add water, bring to a boil and simmer over low heat for 40-60 minutes. Then drain the broth, cool the leg and separate the meat from the bones. Rub the upper part of the leg with salt and pepper, stuff it with garlic, and place in a deep baking dish.
Положите в кастрюлю подготовленную свиную ножку, залейте водой, доведите до кипения и варите на тихом огне 40-60 минут. Затем бульон слейте, охладите ножку и отделите мясо от костей. Верхнюю часть ножки натрите солью и перцем, нашпигуйте чесноком, выложите в глубокую форму для запекания.
Wash the potatoes, peel them and cut them into large pieces. It is enough to cut each potato into 2-3 parts. Place the potatoes in the baking dish, where you previously placed the meat part of the leg.
Картофель помойте, очистите от кожуры и нарежьте крупно. Достаточно разрезать каждую картофелину на 2-3 части. Выложите картофель в форму для запекания, туда, куда Вы до этого поместили мясную часть ножки.
Prepare the sauce by cutting the onion into half rings and grating the cucumbers. Sauté them in a non-stick frying pan with 1 tsp. vegetable oil, then add finely chopped leg meat, tomato juice and bay leaf and heat in a frying pan for 5-7 minutes.
Приготовьте соус, для этого нарежьте лук полукольцами, а огурцы натрите на терке. Пассируйте их на антипригарной сковороде с добавлением 1 ч.л. растительного масла, затем добавьте нарезанное мелко мясо с ножек, томатный сок и лавровый лист и прогрейте на сковороде 5-7 минут.
Pour the sauce into the pan, pouring the sauce evenly over the potatoes and the leg meat. Bake in the oven at 180℃ for about 90 minutes, turning the meat occasionally so that it cooks evenly.
Залейте соус в форму, равномерно поливая картофель и мясную часть ножки. Запекайте в духовке при температуре 180 ℃ около 90 минут, иногда переворачивая мясо, чтобы оно равномерно пропеклась.
Serve the pork leg basics hot, after removing the bones from the meat.
Подавайте азу из свиных ножек горячим, предварительно удалив из мяса кости.