Wash the lamb in water and dry on a towel. Prepare a frying pan and a thick-bottomed saucepan.
Баранину помойте в воде и подсушите на полотенце. Подготовьте сковороду и кастрюлю с толстым дном.
Cut the lamb into cubes or strips and fry in a frying pan in vegetable oil until golden brown. Instead of vegetable oil, you can use ghee or lamb fat. Place the fried meat in a saucepan, add 2-3 tbsp. water and simmer for about 15 minutes.
Баранину нарежьте брусочками или соломкой и обжарьте в сковороде на растительном масле до румяной корочки. Вместо растительного масла можете использовать гхи или курдючный бараний жир. Сложите поджаренное мясо в кастрюлю, добавьте 2-3 с.л. воды и тушите около 15 минут.
Cut the bell pepper and onion into large strips. When the liquid in the pan has evaporated, add onions and peppers to the meat, add salt and fry in the pan for another 3-5 minutes.
Нарежьте крупной соломкой болгарский перец и лук. Когда жидкость в кастрюле испарится, добавьте к мясу лук и перец, посолите и обжаривайте в кастрюле еще 3-5 минут.
Add the rest of the spices, tomato paste, chopped garlic, stir and heat for about 2-3 minutes. Cut the potatoes into thin slices and grate the cucumbers on a coarse grater. Mix them and add to the pan.
Добавьте остальные специи, томатную пасту, рубленный чеснок, перемешайте и прогрейте около 2-3 минут. Нарежьте тонкими брусочками картофель, а огурцы натрите на крупной терке. Смешайте их и добавьте в кастрюлю.
Add water to the level of the potatoes and simmer for another 30 minutes. Serve hot immediately after preparation or leave to steep until the next day.
Влейте воды вровень с картофелем и тушите еще 30 минут. Подавайте к столу горячим сразу после приготовления или оставьте настаиваться до следующего дня.
Serve the azu with chili powder and garlic as a main course with pickled vegetables.
Подавайте азу с молотым перцем чили и чесноком как основное блюдо с маринованными овощами.