Peel and wash the vegetables. Boil water and prepare the remaining ingredients needed to prepare the dish.
Овощи почистите и помойте. Вскипятите воду, подготовьте остальные необходимые ингредиенты для приготовления блюда.
Cut the potatoes into long cubes, pour a little vegetable oil into a well-heated frying pan and fry the potatoes over medium heat. Cut the shallots in half, add to the potatoes and fry for a few more minutes.
Нарежьте картофель длинными брусочками, на хорошо разогретую сковороду налейте немного растительного масла и на среднем огне обжарьте картофель. Лук – шалот разрежьте пополам, добавьте к картофелю и обжаривайте его еще несколько минут.
Cut the carrots into thin strips, and the cucumbers into long thin slices. Pour a little vegetable oil into a cauldron, add carrots and cucumbers, saute them for 5 minutes, dilute the tomato paste with a small amount of water, pour over the vegetables, mix well and simmer for another 7-10 minutes.
Морковь нарежьте тонкой соломкой, а огурцы – длинными тонкими дольками. В казан налейте немного растительного масла, высыпьте морковь и огурцы, пассируйте их 5 минут, томатную пасту разбавьте небольшим количеством воды, вылейте на овощи, хорошо перемешайте и тушите еще 7-10 минут.
To the stewed vegetables, add fried potatoes with shallots, pour boiling water over everything, salt, pepper, stir and simmer the dish for another 15 minutes.
К тушенным овощам, добавьте жареный картофель с луком – шалот, залейте все кипятком, посолите, поперчите, перемешайте и потушите блюдо еще 15 минут.
Serve the lean azu with onions and shallots in a deep clay plate, sprinkle with chopped herbs and garlic on top.
Подавайте постное азу с луком – шалот в глубокой глиняной тарелке сверху посыпьте рубленной зеленью и чесноком.