Prepare a cauldron of the required size, a 3-liter cauldron is enough for this portion, set the fire so that there are enough coals to slowly stew the meat for 60 minutes. Wash the meat and vegetables, remove the skin from the tomatoes.
Приготовьте казан нужного размера, на эту порцию достаточно 3-х литрового, разложите огонь с таким расчетом, чтобы углей хватило на медленное тушение мяса в течении 60 минут. Помойте мясо и овощи, с помидор снимите кожицу.
Cut or mince the meat into large pieces. If you are preparing a larger dish, then you don’t have to separate the meat from the bones - they make the dish more rich. Place the cauldron on the fire and pour oil into it. When the oil is hot, add the pieces of meat and fry for 5-7 minutes.
Нарежьте или нарубите мясо крупными кусками. Если готовите больший объем блюда, то мясо от костей можно не отделять – они делают блюдо более наваристым. Поставьте казан на огонь и влейте в него масло. Когда масло разогреется, добавьте кусочки мяса и обжаривайте в течении 5-7 минут.
At this time, cut the onion into half rings and throw it into the cauldron, fry for another 5 minutes until the onion is golden brown. Add the diced tomatoes, add spices and salt and simmer without water for another 5 minutes.
В это время нарежьте лук полукольцами и бросьте его в казан, жарьте еще 5 минут до золотистого цвета у лука. Всыпьте нарезанные кубиками помидоры, добавьте специи и соль и тушите без воды еще 5 минут.
Coarsely chop the cucumbers and place them in a cauldron. After this, pour in 3 cups of water and cover the lid. By this time, the fire should already go out, leaving only hot coals. Adjust the speed of extinguishing by raising or lowering the cauldron over the coals.
Нарежьте крупно огурцы и уложите их в казан. После этого влейте 3 стакана воды и накройте крышку. К этому времени костер уже должен погаснуть, оставив лиши горячие угли. Регулируйте скорость тушения, поднимая или опуская казан над углями.
By the time the meat in the cauldron begins to stew under the lid, wrap the potatoes in several layers of foil and place them in the coals for baking. After 20-25 minutes, remove one potato and check its readiness. It will become soft and crumbly. Remove the foil just before serving.
К тому времени, как мясо в казанке начнет тушиться под крышкой, заверните картофель в несколько слоев фольги и выложите в угли для запекания. Через 20-25 минут выньте одну картофелину и проверьте ее готовность. Она станет мягкой и рассыпчатой. Снимите фольгу непосредственно перед подачей.
Serve the basics in Tatar style on a large platter, surrounded by baked potatoes, fresh vegetables and sprinkled with chopped cilantro or tarragon.
Подавайте азу по-татарски на большом блюде, обложив его запеченным картофелем, свежими овощами и посыпав рубленной зеленью кинзы или эстрагона.